skivtoppen

Ibland köper jag skivor för en femma eller så, som jag inte vet hur de låter. Här skriver jag om de bästa.

torsdag, februari 16, 2006

7even 4orty 7even - Angel Eyes

7even 4orty 7even
"Angel Eyes"
Singel, 1989
SONET

Min bloggande kollega Joakim citerade i en hyllningstext till ELO deras drivande kraft Jeff Lynne, och hans ord om att varje dag på turné är en förlorad dag i studion. Det är nog inte så svårt att få Anders Hansson att skriva under heller. Från att ha varit medlem i Otitis och Secret Service på 80-talet har han mer eller mindre bott i studion och framför allt på senare år fått framgång med Alcazar och Lena Ph:s comeback.
Innan han la artistkarriären helt år sidan fick han leka Jeff Lynne-ambitionerna av sig på några Sonet-singlar i slutet av 80-talet och början av 90-talet, som drivande kraft i trion 7even 4orty 7even. Allra mest tydligt är det på den tredje singeln, "Angel Eyes", från 1989.
Här har vi den klassiska studio-hybrisen i form av en larger-than-life-produktion utan budget, ett monster-reverb för att ge den artificiella arena-känslan men framför allt en låt som faktiskt skulle vara hämtad från självaste "Balance of Power". Inte illa av en kille som samma år spelade playbacktrummor bakom Lili & Sussie i melodifestivalen.
Idag är Anders Hansson mest känd för de invigda, mest kanske för att han producerar musik som tilltalar folk som inte bryr sig så mycket om vem som producerat den. I framtiden kommer Anders Hansson vara ett monument i svensk discohistoria. Var så säkra.

2 Comments:

Blogger Joakim Sandström said...

10 av 10, simple as that.

fredag, 17 februari, 2006  
Blogger Unknown said...

Hahah Fan va coolt,
Katarina e Min mamma
Coolt att ja hittade henens band här

lördag, 06 mars, 2010  

Skicka en kommentar

<< Home