skivtoppen

Ibland köper jag skivor för en femma eller så, som jag inte vet hur de låter. Här skriver jag om de bästa.

onsdag, januari 24, 2007

Clio - Faces

Clio
"Faces"
Maxisingel, 1985
CRASH


En av de märkligaste känslorna när man letar fynd i de billiga backarna är när man hittar något man aldrig hört eller ens hört talas om, men direkt känner att det är ett fynd. Kanske en titel, en kombination av skivbolag och bandnamn eller (kanske allra vanligast) ett omslag som verkligen inte kan innehålla något annat än en bra skiva. Titta på Clio-omslaget här till vänster. Varenda liten millimeter skriker ut att detta är en bra skiva. Elegansen, streckkombinationerna, färgerna, typsnittet, allt! Problemet som uppstår är att skivan får vansinnigt förhöjda förväntningar, utan att egentligen lova något mer än en positiv magkänsla.
Men Clio klarar den prövningen utan problem. Italo disco från sin allra bästa sida. Lika delar Ryan Paris "Dolce Vita" och Valerie Dores "The Night", och nästan syskonlikt indelat i två delar. Den sprittande sommaritalo-refrängen som bryts av med ett egentligen inte alls speciellt passande, men just därför helt briljant, vers i moll. Den senare bär precis som sitt syskon "The Night" en viss likhet med Mike Oldfields 80-tal.
Som vanligt när det gäller italo på tolvtum, så blir det en aning enahanda i längden, men vad kan man begära av en låt med två partier som håller på i nästan sex minuter. Versen är så bra att den gärna fått hålla på det dubbla.

3 Comments:

Blogger dan s. said...

Versen var verkligen otroligt snygg!

onsdag, 24 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Kan det vara samma Clio som var en del av italodisco-duon Clio & Kay i slutet av 80-talet och gjorde låten "Keep on dancing"?

/Johan Agebjörn

tisdag, 13 mars, 2007  
Blogger Baby Boy said...

Rogo!

Denna låt är verkligen fantastisk ja... Blir avis att du hittade den för en femma. Den är värd minst tusen spänn på nätet.

Nu är det så att jag undrar om du känner till en radiokanal typ FM 92 som lirar italo/80 dygnet runt i Stockholm?

Svara till:

nilspalmeby@spray.se

om du vet, för jag kan inte hitta NÅGOT om detta. Blir frustrerad.
Tack.

fredag, 29 juni, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home